Tämä viikko on ollut erilaisten mielialojen vuoristorata, välillä olen ollut niin pohjalla, että meinaa itku tulla ja yhtäkkiä tulee sellaisia ilon puuskia, jotka piristävät vain hetkeksi. Kouluunkaan en ole raahautunut kuin kahtena päivänä ja kumpanakin päivänä vielä myöhässä, toiseen myöhästymiseen oli kylläkin syy. Kävin nimittäin migreeni-tutkimuksissa, ja migreenihän minulle todettiin. Sain lääkkeitäkin, ei tarvitse enää pyörtyillä juna-asemille. Huomenna menen hammaslääkäriin, jonka jälkeen tutkituttamaan poskiontelon tulehdus-vaara ja kouluun en siis varmaan mene huomennakaan.

Mutta niihin Euroviisuihin, olen ottanut ihan elämän tehtäväksi tutkia Suomen edustaja ehdokkaiden tutkimisen. Olen kuunnellut jokaisen ehdokkaan materiaalia, ainakin melkein. Lauran ja Jukka Kuoppamäen kuoppasin heti kättelyssä, vaikka he ovatkin Euroviisu-konkareita, ei heitä näissä juhlissa enää kaivata. Humane on mielenkiintoinen vaihtoehto, se voisi nimittäin pärjätä, jos laulut eivät olisi niin laimeita kuin yleensä, eli jotain räväkämpää toivoen eteenpäin. Johanna Kurkela, ei! Ainakaan suomeksi, englanniksi.. ehkä, ei. Katra Kentalan musiikkia en löytänytkään, eikä Googlestakaan kovin montaa osumaa löytynyt, eli jätän mielipiteeni tästä kokonaan väliin. Teinisuosikki Lovex, kansainvälistähän se musiikki on, mutta periaatteen vuoksi EI!
Jani & Jetsetters ja Jann Wilde & Rose Avenue mitään sanomatonta humppapoppirokkiamitävaanonkaan, mautonta ja kansainvälisyys puuttuu täysin. Thunderstone.. Tämä hätkäyttää, jos ei pääse edustamaan Suomea, saa ainakin kuuluisuutta täällä omassa kotimaassamme, näin ainakin uskon. Kaksi jäljellä, Beats & Styles ja Hanna Pakarinen. Jos haetaan piristystä euroviisuihin, on Beats & Styles juuri oikea yhtye siihen hommaan. Ainakin aikaisemmin julkaistut renkutukset jäävät varmasti heti ensikuulemalta soimaan päässä, onko se hyvä asia vai huono, ei voi tietää. Toisaalta pojat ovat saaneet jonkin verran julkisuutta ainakin muutamissa Euroopan maissa, joten fanit voivat antaa äänensä kyseiselle bändille. Entä sitten Hanna Pakarinen, tässä kuljetaan melkein samaa genreä kuin Lordikin (kaikki Lordit-fanit nousevat takajaloilleen ilkeänä tämän lauseen kuultuaan), tai ainakin vähän sitä muistuttavaa, Hannan ääni hyvä ja siitä löytyy melankoliaa ja tummansävyistä on musiikkikin. Mutta onko Idols voitto jo tarpeeksi? Kolme kärkiehdokasta on Beats & Styles, Humane ja Hanna Pakarinen. Mutta miksei myös Thunderstone?! Karsintoja kovasti odotellen..

Tämän kirjoituksen valmiiksi saatuani toivon, että kun painan "Tallenna ja julkaise"-nappia, ohjelma myös julkaisee kirjoitukseni, eikä poista, niinkuin parina viimeisenä kertana on käynyt.

Unetonta yötä jatkan kirjoitellen syntejä syviä, jospa saataisiin tännekin jotain materiaalia, tiedä häntä..

Yhdeksän hyvää ja kymmenen pistettä teille lukijoille.

-Footi

p.s Juttelin juuri puhelimessa siskoni kanssa, joka on jenkeissä vaihto-oppilaana, puhelun jälkeen oli taas iloinen puuska ja hymy huulilla. ^^